Geef jouw lichaam een nieuwjaarsschoonmaak!

De laatste paar weken van het jaar zijn vaak een samenhang van gezellige uitjes, lekker eten, de nodige drankjes en weinig slaap door al die feestjes. Geen wonder dat je die goede voornemens niet gelijk volhoudt in het nieuwe jaar, jouw lichaam moet eerst bijkomen van alle drukte!

Dus dachten we bij Confettea; waarom geven we ons lichaam geen nieuwjaarsschoonmaak, net zoals we met ons huis doen? Voor veel mensen is het nieuwe jaar een moment om het huis goed in de sop te zetten. Ramen worden gelapt, kasten en banken worden verschoven en oude spullen worden weggegooid. Zelfs het vergeten hoekje achter de koelkast wordt meegenomen. Super goed natuurlijk, alleen jammer dat we hierbij vaak onszelf vergeten. Want ook jouw lichaam verdient een frisse start.

Plan een moment in voor jezelf
Kies een dag uit waarop je de nieuwjaarsschoonmaak wilt uitvoeren. Dit hoeft niet een hele dag te zijn, maar bijvoorbeeld een vrije middag zodat je de tijd kunt nemen voor jezelf. Zet je telefoon op stil om te voorkomen dat je gestoord wordt en je echt tot rust komt.

Haal alle benodigdheden in huis
In de meeste huizen staat wel een schoonmaakkast gevuld met emmers, toiletverfrissers, stofzuigerzakken, vezeldoekjes en ga zo maar door. Dus je weet wat je te doen staat voor de lichamelijke schoonmaak. Haal je favoriete bodyscrub in huis, verwen jezelf met een gezichtsmasker en steek geurkaarsen aan. Zo creëer je de juiste basis om jezelf eens goed onder handen te nemen.

Schoon van buiten én binnen
Zo, je bent al aardig op weg! Maar na de drukke decembermaand kan het lichaam ook van binnen wel een reiniging gebruiken.  De Detox thee van Confettea bevordert het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te ontgiften en reinigen. Het ontgiften gebeurt met name in de lever en deze werkt beter als de galblaas meer gal afscheidt. Daarom bevat onze Detox thee berkenbled, waarin flavonoïden voorkomen. Deze flavonoïden werken als antioxidanten en helpen de galblaas te activeren. Daarnaast is er paardenbloem toegevoegd aan de thee, wat weer helpt bij het opvoeren van de galproductie.

Neem afstand van negatieve factoren
Het doel van de nieuwjaarsschoonmaak is het creëren van een frisse start, zodat je het jaar goed kunt beginnen. Benut deze kans door afstand te nemen van negatieve factoren in jouw leven. Dit kunnen bepaalde personen zijn die jou, misschien onbewust, tegenhouden in jouw doelen. Of je bevindt je nog in een mindset waardoor je jezelf tegenwerkt. Durf hier oprecht naar te kijken, zodat je vervolgens de ruimte hebt om te doen wat je écht wilt.

Zo kom je van dat opgeblazen gevoel af!

Veel mensen zullen het herkennen; last van een opgeblazen gevoel. Dit opgeblazen gevoel wordt onder andere veroorzaakt door gas in het darmstelsel en kan gepaard gaan met winderigheid of andere maag- en darmklachten.

Meestal treed een opgeblazen buik op na een grote maaltijd, maar het hoeft niet altijd aan eten gekoppeld te zijn. Erg vervelend als je er last van hebt, helemaal als dit je belemmerd in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor een gezonde spijsvertering en vermindering van maag- en darmklachten.

Kauwen, kauwen en kauwen
Je hebt natuurlijk zuurstof nodig, maar het ‘inslikken’ van extra lucht is één van de oorzaken van gasvorming. Schrok daarom niet alles in één keer naar binnen, maar gun jezelf de tijd om rustig te eten en te drinken. Praten gedurende het eten zorgt ook voor extra lucht, naast roken of veel kauwgom kauwen. Kijk eens voor jezelf waar jij op kunt letten.

Vermijd deze producten
Bepaalde voedingsmiddelen bevorderen de gasvorming in het lichaam. Daarom kun je deze producten zoveel mogelijk vermijden. Dit zijn onder andere koolzuurhoudende dranken, bepaalde koolsoorten, bonen en gerechten rijk aan ei. Het kan per persoon verschillen welke voedingsmiddelen wel of geen last opleveren. Houd voor jezelf eens bij wat je eet en kijk hoe jouw lichaam hierop reageert!

Move that body
Beweging is een belangrijke factor voor het verminderen van lichamelijke klachten, waaronder een opgeblazen gevoel. Voldoende beweging stimuleert het spijsverteringsproces én vermindert stress, wat ook een effect kan hebben op een opgeblazen buik. Ben jij geen type voor de sportschool? Ga dan lekker een rondje wandelen of zoek een sport waar je jezelf helemaal in kwijt kunt.

Drink Confettea Easy Digest thee
De Easy Digest thee van Confettea bevat natuurlijke ingrediënten die de spijsvertering bevorderen en maag- en darmproblemen verminderen. Onder andere venkel draagt hier aan bij. Dit stimuleert de afscheiding van maagzuur, vermindert de ontsteking van maag en darmen en vergemakkelijkt de opname van de juiste voedingsstoffen uit voedsel. Ook munt heeft een positief effect. Munt werkt windafdrijvend en kan helpen gas en bijbehorende symptomen te verminderen. Daarnaast helpt munt de spieren in je spijverteringskanaal te ontspannen en maakt munt de stroom van gal efficiënter, waardoor eten sneller wordt verteerd.

De Easy Digest thee van Confettea is verkrijgbaar in de smaak munt.

Detoxen: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Het volgen van een detox wordt steeds populairder, maar wat houdt het nu echt in? Detoxen, of ontgiften, is een veelgebruikte term voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Wanneer er teveel afvalstoffen ophopen kan dit vervelende klachten opleveren, zoals:

  • Overmatig zweten en sterke lichaamsgeur
  • Huidaandoeningen zoals eczeem of acne
  • Slaapgebrek en energietekort
  • Lage weerstand
Voordelen van Detox

De natuurlijke kracht van jouw lichaam
Het menselijk lichaam is een bijzonder mechanisme. Zo heeft het lichaam een natuurlijk verwerkingssysteem voor het opruimen van lichaamsvreemde en potentieel giftige stoffen. Dit systeem verloopt voornamelijk via de lever en gedeeltelijk door de nieren.

Er zijn twee soorten lichaamsvreemde stoffen; wateroplosbare en vetoplosbare stoffen. Wateroplosbare stoffen worden afgevoerd via de nieren, waarna je ze uit plast. Vetoplosbare stoffen moeten eerst worden verwerkt door de lever alvorens ze af te kunnen voeren. Hier heeft het lichaam iets handigs op bedacht. Door de vetoplosbare stoffen te binden aan gal worden ze via de ontlasting uitgescheiden. Daarnaast kan de lever door middel van biotransformatie vetoplosbare stoffen veranderen naar wateroplosbare stoffen.

Tijd om te resetten
Soms krijgt ons lichaam het zwaar te verduren door uiteenlopende factoren zoals stress, slaaptekort, onvoldoende beweging of ongezonde voeding. Dan kan het lichaam wel wat hulp gebruiken bij het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen. De ingrediënten in de Confettea Detox theeblends bevorderen het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te ontgiften en reinigen. Handig als je even wilt resetten of ter ondersteuning van een gezonde levensstijl.

Geef jouw gezondheid een boost
Eén van de werkzame ingrediënten in de Confettea detox thee is groene thee. Groene thee is rijk aan EGCG (Epigallocatechin-3-gallat) en vitamines. EGCG is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt en het natuurlijk vermogen van het lichaam om te ontgiften ondersteunt. Daarnaast heeft EGCG een directe invloed op de lever door het verhogen van de enzymactiviteit, wat nodig is voor de eerste en tweede fase van ontgiften.

Door regelmatig de Confettea Detox thee te drinken help je jouw lichaam dus met het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen. Dit kan zorgen voor een energieboost, sterke weerstand, verbeterde huid en overall een goed gevoel!

Bestel nu onze heerlijke Confettea Detox theesmaken!