Geef jouw lichaam een nieuwjaarsschoonmaak!

De laatste paar weken van het jaar zijn vaak een samenhang van gezellige uitjes, lekker eten, de nodige drankjes en weinig slaap door al die feestjes. Geen wonder dat je die goede voornemens niet gelijk volhoudt in het nieuwe jaar, jouw lichaam moet eerst bijkomen van alle drukte!

Dus dachten we bij Confettea; waarom geven we ons lichaam geen nieuwjaarsschoonmaak, net zoals we met ons huis doen? Voor veel mensen is het nieuwe jaar een moment om het huis goed in de sop te zetten. Ramen worden gelapt, kasten en banken worden verschoven en oude spullen worden weggegooid. Zelfs het vergeten hoekje achter de koelkast wordt meegenomen. Super goed natuurlijk, alleen jammer dat we hierbij vaak onszelf vergeten. Want ook jouw lichaam verdient een frisse start.

Plan een moment in voor jezelf
Kies een dag uit waarop je de nieuwjaarsschoonmaak wilt uitvoeren. Dit hoeft niet een hele dag te zijn, maar bijvoorbeeld een vrije middag zodat je de tijd kunt nemen voor jezelf. Zet je telefoon op stil om te voorkomen dat je gestoord wordt en je echt tot rust komt.

Haal alle benodigdheden in huis
In de meeste huizen staat wel een schoonmaakkast gevuld met emmers, toiletverfrissers, stofzuigerzakken, vezeldoekjes en ga zo maar door. Dus je weet wat je te doen staat voor de lichamelijke schoonmaak. Haal je favoriete bodyscrub in huis, verwen jezelf met een gezichtsmasker en steek geurkaarsen aan. Zo creëer je de juiste basis om jezelf eens goed onder handen te nemen.

Schoon van buiten én binnen
Zo, je bent al aardig op weg! Maar na de drukke decembermaand kan het lichaam ook van binnen wel een reiniging gebruiken.  De Detox thee van Confettea bevordert het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te ontgiften en reinigen. Het ontgiften gebeurt met name in de lever en deze werkt beter als de galblaas meer gal afscheidt. Daarom bevat onze Detox thee berkenbled, waarin flavonoïden voorkomen. Deze flavonoïden werken als antioxidanten en helpen de galblaas te activeren. Daarnaast is er paardenbloem toegevoegd aan de thee, wat weer helpt bij het opvoeren van de galproductie.

Neem afstand van negatieve factoren
Het doel van de nieuwjaarsschoonmaak is het creëren van een frisse start, zodat je het jaar goed kunt beginnen. Benut deze kans door afstand te nemen van negatieve factoren in jouw leven. Dit kunnen bepaalde personen zijn die jou, misschien onbewust, tegenhouden in jouw doelen. Of je bevindt je nog in een mindset waardoor je jezelf tegenwerkt. Durf hier oprecht naar te kijken, zodat je vervolgens de ruimte hebt om te doen wat je écht wilt.