Zo kom je van dat opgeblazen gevoel af!

Veel mensen zullen het herkennen; last van een opgeblazen gevoel. Dit opgeblazen gevoel wordt onder andere veroorzaakt door gas in het darmstelsel en kan gepaard gaan met winderigheid of andere maag- en darmklachten.

Meestal treed een opgeblazen buik op na een grote maaltijd, maar het hoeft niet altijd aan eten gekoppeld te zijn. Erg vervelend als je er last van hebt, helemaal als dit je belemmerd in je dagelijkse activiteiten. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor een gezonde spijsvertering en vermindering van maag- en darmklachten.

Kauwen, kauwen en kauwen
Je hebt natuurlijk zuurstof nodig, maar het ‘inslikken’ van extra lucht is één van de oorzaken van gasvorming. Schrok daarom niet alles in één keer naar binnen, maar gun jezelf de tijd om rustig te eten en te drinken. Praten gedurende het eten zorgt ook voor extra lucht, naast roken of veel kauwgom kauwen. Kijk eens voor jezelf waar jij op kunt letten.

Vermijd deze producten
Bepaalde voedingsmiddelen bevorderen de gasvorming in het lichaam. Daarom kun je deze producten zoveel mogelijk vermijden. Dit zijn onder andere koolzuurhoudende dranken, bepaalde koolsoorten, bonen en gerechten rijk aan ei. Het kan per persoon verschillen welke voedingsmiddelen wel of geen last opleveren. Houd voor jezelf eens bij wat je eet en kijk hoe jouw lichaam hierop reageert!

Move that body
Beweging is een belangrijke factor voor het verminderen van lichamelijke klachten, waaronder een opgeblazen gevoel. Voldoende beweging stimuleert het spijsverteringsproces én vermindert stress, wat ook een effect kan hebben op een opgeblazen buik. Ben jij geen type voor de sportschool? Ga dan lekker een rondje wandelen of zoek een sport waar je jezelf helemaal in kwijt kunt.

Drink Confettea Easy Digest thee
De Easy Digest thee van Confettea bevat natuurlijke ingrediënten die de spijsvertering bevorderen en maag- en darmproblemen verminderen. Onder andere venkel draagt hier aan bij. Dit stimuleert de afscheiding van maagzuur, vermindert de ontsteking van maag en darmen en vergemakkelijkt de opname van de juiste voedingsstoffen uit voedsel. Ook munt heeft een positief effect. Munt werkt windafdrijvend en kan helpen gas en bijbehorende symptomen te verminderen. Daarnaast helpt munt de spieren in je spijverteringskanaal te ontspannen en maakt munt de stroom van gal efficiënter, waardoor eten sneller wordt verteerd.

De Easy Digest thee van Confettea is verkrijgbaar in de smaak munt.