Detoxen: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Het volgen van een detox wordt steeds populairder, maar wat houdt het nu echt in? Detoxen, of ontgiften, is een veelgebruikte term voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Wanneer er teveel afvalstoffen ophopen kan dit vervelende klachten opleveren, zoals:

  • Overmatig zweten en sterke lichaamsgeur
  • Huidaandoeningen zoals eczeem of acne
  • Slaapgebrek en energietekort
  • Lage weerstand
Voordelen van Detox

De natuurlijke kracht van jouw lichaam
Het menselijk lichaam is een bijzonder mechanisme. Zo heeft het lichaam een natuurlijk verwerkingssysteem voor het opruimen van lichaamsvreemde en potentieel giftige stoffen. Dit systeem verloopt voornamelijk via de lever en gedeeltelijk door de nieren.

Er zijn twee soorten lichaamsvreemde stoffen; wateroplosbare en vetoplosbare stoffen. Wateroplosbare stoffen worden afgevoerd via de nieren, waarna je ze uit plast. Vetoplosbare stoffen moeten eerst worden verwerkt door de lever alvorens ze af te kunnen voeren. Hier heeft het lichaam iets handigs op bedacht. Door de vetoplosbare stoffen te binden aan gal worden ze via de ontlasting uitgescheiden. Daarnaast kan de lever door middel van biotransformatie vetoplosbare stoffen veranderen naar wateroplosbare stoffen.

Tijd om te resetten
Soms krijgt ons lichaam het zwaar te verduren door uiteenlopende factoren zoals stress, slaaptekort, onvoldoende beweging of ongezonde voeding. Dan kan het lichaam wel wat hulp gebruiken bij het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen. De ingrediënten in de Confettea Detox theeblends bevorderen het natuurlijk vermogen van het lichaam om zichzelf te ontgiften en reinigen. Handig als je even wilt resetten of ter ondersteuning van een gezonde levensstijl.

Geef jouw gezondheid een boost
Eén van de werkzame ingrediënten in de Confettea detox thee is groene thee. Groene thee is rijk aan EGCG (Epigallocatechin-3-gallat) en vitamines. EGCG is een krachtige antioxidant die vrije radicalen bestrijdt en het natuurlijk vermogen van het lichaam om te ontgiften ondersteunt. Daarnaast heeft EGCG een directe invloed op de lever door het verhogen van de enzymactiviteit, wat nodig is voor de eerste en tweede fase van ontgiften.

Door regelmatig de Confettea Detox thee te drinken help je jouw lichaam dus met het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen. Dit kan zorgen voor een energieboost, sterke weerstand, verbeterde huid en overall een goed gevoel!

Bestel nu onze heerlijke Confettea Detox theesmaken!